...
Huhtamäki ökar ägande i arabiskt förpackningsbolag
Via joint-venture-företaget APPCO stärker Huhtamäki sin närvaro och sitt utbud av foodservice-produkter i Mellanöstern och Nordafrika.

Finska Huhtamäki ökar sin ägarandel i Arabian Paper Products Company (APPCO) till 50 procent och samtidigt utökar man APPCO:s nuvarande verksamhetsområde i Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten till att även omfatta  Algeriet, Egypten, Iran, Irak, Libanon, Libyen, Marocko, Pakistan, Palestina, Sudan, Syrien, Tunisien och Jemen.

Samtidigt som man utökar det geografiska verksamhetsområdet breddar APPCO också sitt produktutbud, vilket i fortsättningen kommer att inkludera samtliga förpackningsformer inom foodservice, som tillhandahålls av Huhtamäkis affärsområde Foodservice Europe-Asia-Oceania.

Huhtamäki har under lång tid varit engagerat i APPCO som är ett joint venture tillsammans med saudiarabiska företaget Olayan Saudi Holding Company (OSHCO). Huhtamäki har ägt 40 procent och OSHCO 60 procent i APPCO, men den nu träffade överenskommelsen innebär att företagen blir hälftenägare var och att Huhtamäki köper tio procent av aktierna från OSHCO för cirka 4 miljoner euro.

Det utökade ägandet i APPCO, som i fjol omsatte cirka 24 miljoner euro, innebär att Huhtamäki fortsätter sin strategi att växa och stärka sin position i Mellanöstern och Nordafrika.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-03-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
foodservice Huhtamäki Köp/Försäljning/Samgående Livsmedelsförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK