...
En växande marknad för bioplastpåsar för hundbajs...
Bioplastbaserade hundbajspåsar har blivit en framgångsrik nisch i USA och Europa för australiska Secos.

Förpackningar av bioplast används till allt fler produkter och exemplen är många. Ett något udda sådant är väl de bioplastpåsar för hundbajs, som australiska Secos tillverkar...
Melbourne-baserade Secos Group Ltd, som bildades 2015 genom en sammanslagning av de australiska bioplastföretagen Cardia Bioplastics Ltd och Stellar Films Group Pty. Ltd., säger att efterfrågan på hundbajspåsar i bioplast är stor bland hundägare och att man nu har stora försäljningsframgångar med dessa bioplastpåsar i USA och Europa.


I sin fabrik i kinesiska Nanjing tillverkar Secos nu två typer av bioplastbaserade hundbajspåsar. Dels en helt ”grön” variant, som består till hundra procent av komposterbar bioplast, dels en hybridpåse, som tillverkas av bioplast från majstärkelse i kombination med konventionell oljebaserad plast som polyeten eller polypropen.

Secos lanserade sina hundbajspåsar i bioplast på en miljömässa i Tyskland för knappt tvår år sedan och fick ett mycket gott gensvar. Produktionskapaciteten vid företagets fabrik i Kina är nu uppe i 250 miljoner påsar och orderstocken har växt med 60 procent den senaste tolvmånadersperioden.

Någon framgång på den inhemska australiska marknaden har dock inte Secos med sin hundbajspåsar.

”Återförsäljare i Australien är restriktiva med att köpa in dessa påsar, eftersom de kostar mer än konventionella hundbajspåsar, medan återförsäljare i USA och Europa ligger flera år före i sin miljömedvetenhet”, säger Frank Glatz, VD Cardia Bioplastics, till Plastic News.

Secos hundbajspåsar säljs i  ”tuggbens”-formade dispensers, som även de är tillverkade i företagets bioplasthybrid.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-03-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast Cardia Övrigt Plast plastpåsar Stellar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK