...
Även Landa lanserar nytt inför drupa 2016
Landas nya digitalpress W10 Nanographic Printing Press kommer att visas på drupa 2016 i Düsseldorf.

Inför drupa 2016 duggar det tätt med nyheter kring digitala tryckpressar. Senast i raden är israeliska Landa, som utvecklat en ny ultrasnabb digitalpress för flexibla förpackningar.
Landas nya press, som har beteckningen Landa W10 Nanographic Printing® Press, sägs vara industrins första digitala press för konventionell tryckproduktion av flexibla förpackningar.


Den nya Landa-pressen, som arbetar med Landas digitala Nanographic-teknik, sägs enligt företaget kunna trycka med djuptryckskvalitet och i samma hastigheter som i konventionella tryckpressar. Banbredden är 41 tum eller cirka 1 meter och hastigheten anges till 200 meter i minuten med tryckmöjligheter upp till 8 färger.

Enligt ett pressmeddelande från Landa kan den nya pressen trycka på ett flertal olika substrat, vilka används till flexibla förpackningar, exempelvis olika typer av förpackningsfilmer i plast och aluminiumfolier, men även material som papper, kartong och wellpapp.

”14 års forskning och utveckling av nanoteknologi har gjort det möjligt för oss att tillverka denna digitalpress, som är ett genombrott vad gäller kvalitet, hastighet och kostnadsbesparingar. Vi förväntar oss att besökare till vår monter på drupa 2016 kommer att bli helt hänförda över pressens prestationer”, säger Benny Landa, styrelseordförande för Landa Group.

drupa 2016 äger rum i Düsseldorf 31 maj – 10 juni.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck drupa flexibla förpackningar Landa

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK