...
Marvaco köper Kostym och fortsätter sin tillväxt
De sex Kostym-medarbetarna Olle, Ludwig, Bea, Frans, Madelene och Helén är glada att nu ingå i Marvaco-sfären.
Helén Högberg fortsätter som VD för Kostym även eftert samgåendet med Marvaco.

Finska kliché- och prepressproducenten  Marvaco fortsätter att växa i Sverige genom uppköp och har nu förvärvat Karlstadsbaserade förpackningsdesignbyrån Kostym Designindustries AB.
Kostym har specialisterat sig på kreativ förpackningsdesign och varumärkesexponeringar och medarbetarna har mångåriga erfarenheter av konsumentprodukter och innovativa förpackningslösningar.


Kostym och dess sex anställda ingår från och med i dag, 1 april, i Marvaco Group. Kostym Designindustries AB, som omsätter knappt tio miljoner kronor, kommer att fungera som ett helägt dotterbolag till Marvaco Oy och med Helén Högberg som fortsatt VD för Kostym.

Förvärvet av Kostym är Marvacos tredje på kort tid i Sverige. Marvaco Groups VD Kai Lankinen säger att förvärvet kompletterar Marvacos erbjudanden till nordiska varumärkesägare inom förpackningar och tryck och att Marvaco-konceptet nu är likartat i både Finland och Sverige, vilket i sin tur innebär förbättrat serviceutbud till internationella och regionala kunder på den nordiska marknaden.

Kostyms VD Helén Högberg avslöjar att man en längre tid varit på jakt efter en lämplig förpackningsorienterad prepresspartner och att man vid Scanpack-mässan i Göteborg i fjol höst blev imponerade av Marvacos positiva attityd och höga know-how-nivå. Därifrån var vägen fram till ett beslut om samgående snabb och enkel, säger hon.

Inga uppgifter om de ekonomiska villkoren i samband med Marvacos förvärv av Kostym har offentliggjorts.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designbyrå Köp/Försäljning/Samgående Marvaco

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK