...
Återvinningsavgifter anpassas efter materialets miljövänlighet
Franska förpackningar försedda med logotypen för ”L´info Tri Point Vert” får rabatt på återvinningsavgiften.

Återvinningsorganisationen Eco-Emballages i Frankrike har infört ett avgiftssystem där återvinningsavgiften för förpackningar anpassas efter förpackningsmaterialets miljövänlighet. Systemet innebär att förpackningar med mer miljövänligt material får rabatt på ett bestämt grundpris, medan förpackningar bestående av material som är svårt eller omöjligt att återvinna får ett mer eller mindre kraftiga påslag.

Enligt Eco-Emballages får förpackningar av papp/kartong/wellpapp, där minst 50 procent av förpackningen består av återvunnet material, en rabatt på återvinningsavgiften på 10 procent. Förpackningar, som uppfyller Eco-Emballages krav för att använda organisationens logotyp för källsortering ”L´info Tri Point Vert”, får en rabatt på 8 procent på återvinningsavgiften.

Förpackningar, som består av material vilka är svåra eller omöjliga att återvinna, exempelvis keramiska material och vissa plaster, m. fl. får beläggs med avgiftspåslag, som varierar mellan 50 och 100 procent. (Källa Tysk-Svenska Handelskammaren och Eco-Emballages)


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Miljö Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK