...
G&M inför stapelbara burkar i hela sitt LM-sortiment
Hela G&M:s sortiment av LM-förpackningar utgörs nu av stapelbara metallburkar.

Metallförpackningstillverkaren Glud & Marstrand meddelar att man har infört staplingsbara burkar i hela sitt sortiment av så kallade LM-förpackningar. LM står för ”Luncheon Meat” vilket är detsamma som den köttprodukt i form av pressad skinka, som oftast packas i dessa burkar. LM-burkar används i dag dock vid packning av ett flertal andra kött- och fiskprodukter och i Danmark speciellt till torskrom.

”Allt fler detaljhandelskedjor vill ha LM-produkter i staplingsbara burkar. De är enklare för butikspersonalen att hantera och ökar möjligheterna till bra produktpresentation i butiken. Det kan vara stora försäljningsmässiga fördelar med att skifta förpackningar och vi lanserar därför staplingsbara burkar i hela vårt LM-sortiment. Burkarna kan fås i flera olika storlekar och med olika förslutningar”, skriver Glud & Marstrand på sin hemsida.

De förslutningsformer, som G&M:s LM-burkar kan förses med, är EO- och SC-förslutningar. EO står för ”Easy Open”, där man öppnar burken genom att att böja och dra i en liten metallring, medan SC är den äldre typen av burk med en skårlinje och en liten ”nyckel” som man vrider runt kanten.

G&M skriver att företagets stapelbara metallburkar kräver en ny formatuppsättning till förslutningsdelen i kundernas packlinjer. Företagets tekniska kundservice kan leverera de nödvändiga maskindelarna och hjälper till att anpassa förslutningsmaskinerna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Glud & Marstrand Livsmedel Livsmedelsförpackningar Metall metallemballage Metallförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK