...
Företagen ställer större krav på förpackningsåtervinningen
”Siffrorna visar att producentansvaret blivit viktigt för företagsledningarna”, säger FTI:s VD Kent Carlsson.

81 procent av företagen, som säljer förpackade varor på den svenska marknaden, tycker att det är mycket viktigt att deras förpackningar återvinns med största möjliga miljönytta, en ökning med 9 procent sedan 2011. Det visar en undersökning, som har gjorts på uppdrag av Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) och som avser de cirka 10.000 företag, som har ett lagstadgat producentansvar genom att de tillverkar, importerar eller säljer en förpackning eller förpackad vara.

”Siffrorna visar att producentansvaret blivit viktigt för företagsledningarna som en del i företagens hållbarhetsarbete. Intressant är också att andelen företag, som tidigare såg återvinning som helt oviktigt, idag är noll, jämfört med fyra procent år 2011”, säger FTI:s VD Kent Carlsson.

FTI ägs och finansieras av företag, som tillverkar, säljer eller importerar förpackade varor, förpackningar och tidningar. FTI har till uppgift att samla in förpackningar och tidningar och återvinna dem till nya produkter.

”Att vara ansluten till FTI är ett kvitto på man tar ansvar, bland annat genom att företagen därmed är med och finansierar landets 6.000 återvinningsstationer. Kraven på vårt återvinningssystem ökar också i takt med företagens allt högre hållbarhetsambitioner” säger Kent Carlsson.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning FTI Miljö

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK