...
Innventia kraftsamlar och genomför omorganisation
”Nu får vi bättre möjligheter att möta industrins utmaningar”, säger VD Birgitta Sundblad.
Den 4 april var det kick-off för Innventias nya organisation.

Forskningsföretaget Innventia kraftsamlar inför en framtida bikoekonomi och genomför en omorganisation, där verksamheten från den 1 april kommer att bedrivas i de två nya affärsområdena ”Bioraffinaderi & biobaserade material” respektive ”Papperstillverkning & förpackningar”. Samtidigt har man inrättat en strategisk funktion inom området bioekonomi.

Verksamheten inom Bioraffinaderi & biobaserade material leds av Catharina Ottestam och Papperstillverkning & förpackningar av Marco Lucisano. Peter Axegård ansvarar för den strategiska funktionen inom bioekonomi.

Baserat på Innventias styrka inom cellulosavetenskap kopplar Bioraffinaderi & biobaserade material samman de kompetenser, som krävs för att ta fram substanser, som kan sättas ihop till funktionella material och kemikalier. I vissa fall handlar det om nya marknader och nya tillämpningar, som ska bidra till en växande bioekonomi.
Inom affärsområde Papperstillverkning & förpackningar har man med den nya organisationen länkat ihop värdekedjan från material, via produktionsteknik till tillämpning och användning. Det rimmar också väl med det ökande behovet av demonstration för att möjliggöra uppskalning och industriell implementering.

”Genom den nya organisationen, med en gruppering kring råvara och material och en gruppering kring tillämpningar, får vi bättre möjligheter att möta industrins utmaningar. Den harmonierar också med strategierna för en starkare svensk institutssektor genom RISE (Research Institutes of Sweden), säger Innventias VD Birgitta Sundblad.

Sedan årsskiftet har Innventia även ny CFO. Hon heter Anna Rungård och kommer närmast från Karolinska Universitetsjukhuset


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Forskning och utveckling FoU Innventia Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK