...
Nova förutspår tredubblad bioplastförbrukning till 2020
Användningen av bioplaster och bionedbrytbara plaster ökar inom EU och förväntas tredubblas fram till år 2020.

Tyska Nova Institute förutspår en tredubbling i Europa av förbrukningen av bionedbrytbara och  komposterbara plastförpackningar och andra produkter fram till år 2020.
I sin undersökning  “Consumption of biodegradable and compostable plastic products in Europe” förutspår Nova att den europeiska förbrukningen av sådana produkter, som år 2015 uppgick till 100.000 ton, år 2020 förväntas stiga till 300.000 ton tack vare ökad efterfrågan.


I undersökningen konstaterar Nova vidare att cirka två tredjedelar av alla bioplast- och bionedbrytbara produkter på marknaden i dag utgörs av komposterbara plastpåsar, främst avsedda att användas som bärkassar eller för insamling och kvittblivning av organiskt avfall.

Novas undersökningsteam har analyserat användningen av bionedbrytbarta polymerer som PLA och stärkelsebaserade plaster i Belgien, Frankrike, Italien, Nederländerna, Schweiz, Skandinavien, Spanien, Storbritannien, Tyskland och Österrike.

I undersökningen slås fast att de olika medlemsnationernas regelverk för återvinning samt ländernas infrastruktur, när det gäller industriell kompostering, fungerar antingen som en flaskhals eller som en viktigt drivkraft för användningen av bioplaster och liknande bionedbrytbara plastprodukter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Bioplast EU Plast plastavfall Plastförpackningar plastpåsar undersökning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK