...
Explosionssäker separator från danska Kongskilde
Den nya explosionssäkra multiseparatorn från danska Kongskilde Industries.

Danska Kongskilde Industries har utvecklat en ny, explosionssäker så kallad RVS-separator, som är speciellt lämplig för avskiljning av processavfall vid produktion och bearbetning av papper, kartong, plast, mm.
Den nya RVS ATEX-separatorn är konstruerad av explosionssäkra komponenter, vilket innebär att den uppfyller kraven beträffande damm i explosionsklasserna ST1 och ST2 samt ATEX-standarderna ickeklassad-zon, zon 22 och 21. Det är en mycket säker lösning även för miljöer med höga dammnivåer. Kongskilde levererar den i både inom- och utomhusvarianter.
 

”Många industriföretag och försäkringsbolag vill minimera risken för dammexplosioner i samband med produktion och förarbetning av papper, kartong, plast och särskilda tillämpningar inom exempelvis biobränsle, och här är den nya separatorn ett attraktivt val”, skriver Kongskilde i ett pressmeddelande..

RVS ATEX-multiseparatorn ingår i Kongskildes pneumatiska system för utsugning av avfall från plast-, pappers-, papp- och kartongproduktion som till exempel skurna remsor och klipp från utstansat material. Med hjälp av en sug avlägsnas avfallet från produktionslinjen och transporteras via ett rörsystem till multiseparatorn, som frånskiljer avfallet.

”Vi ser en trend mot stigande krav på skydd mot dammexplosioner. Vi på Kongskilde har stor erfarenhet av att skräddarsy anläggningarna, beroende på vilka ämnen, som ska avlägsnas samt kraven på explosionsskydd”, säger Carsten Borup Jacobsen, produktchef vid Kongskilde Industries.

Den nya RVS ATEX Mulitseparatorn från Kongskilde kommer att visas på drupa 2016 i Düsseldorf 31 maj – 10 juni.

Industridivisionen inom Kongskilde Industrie, med huvudkontor i Sorø, är specialiserad på pneumatiska systemlösningar för hantering av komponenter och processavfall inom plast-, pappers- och emballageindustrin. Divisionen ingår i Kongskilde Industries-gruppen, som tillverkar jordbruksmaskiner och ägs av DLG.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
drupa Industri Kartong Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Processindustri

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK