...
Smurfit Kappa vann stort vid NL Packaging Awards 2016
Förpackningskonceptet One2SRP vann i premiärupplagan av NL Packaging Awards.
Click & Pick, även det från Smurfit Kappa, utsågs till en av tre ”runner-ups”.

One2SRP och Click & Pick – två förpackningslösningar från Smurfit Kappa –  vann både första och andra pris vid förpackningstävlingen NL Packaging Awards 2016 i Nederländerna.
Förstapriset gick till One2SRP, som är en unik wellpapplösning, designad och tillverkad av Smurfit Kappa Benelux.
Förpackningen, som består av wellpapp i ett enda stycke, har bland annat en perforerad framsida, som är inarbetad i designen. One2SRP är enkel att stapla, förstärker produktens design och uttryck, och gör ett positivt intryck på butikshyllan. Den ger även maximalt skydd för produkten genom hela leveranskedjan och minimerar hanteringstiden vid påfyllning.


”One2SRP är unikt konfigurerbar från platt form till lådform, och den optimala användningen av material från ett ark ligger i linje med funktionen. Förpackningen ger ett utmärkt stöd, är lätt att öppna, ger ett högkvalitativt intryck på butikshyllan och har en mycket bra styrka vid stapling”, skrev juryn i sin motivering.

Förpackningskonceptet Click & Pick, också det helt tillverkat i wellpapp, är producerat av Smurfit Kappa ELCORR i Nederländerna. Click & Pick utsågs, tillsammans med två andra förpackningar, till andrapristagare i samma kategori som One2SRP.

”One2SRP och Click & Pick skapades med hjälp av vår tjänst ShelfSmart, som använder lägesanalys, teknik och årtionden av erfarenhet för att förutse hur en förpackning kommer att prestera, innan den ens är tillverkad. Detta, i kombination med erfarenhet från 40.000 leveranskedjor, garanterar maximala prestanda i leveranskedjans alla led”, skriver Smurfit Kappa i ett pressmeddelande.

NL Packaging Awards är ett nytt initiativ och den främsta tävlingen inom förpackningsindustrin i Nederländerna. Premiärupplagan av tävlingen ägde rum den 17 mars 2016 i Hilversum.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningstävling Smurfit Kappa Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK