...
Skånsk lantmjölk lanseras nu i dansk bioplastflaska
RPC Promens vita fyrkantiga bioplastflaska används nu av svenska Skånemejerier till deras ”Åsens Lantmjölk”.

RPC Promens Consumer Nordics i danska Kolding har utvecklat en bioplastflaska till Skånemejeriers populära icke-homogeniserade ”Åsens Lantmjölk”.
Den nya flaskan, som tillverkas genom formblåsning, är fyrkantig och vit. Den har volymen en liter och är tillverkad i en icke-oljebaserad biopolymer, tillverkad av sockerrör.


”Hållbarhetsaspekten är viktig genom hela vår verksamhet, inklusive förpackningar, och vi försöker alltid finna lösningar som har minimal miljöpåverkan”, säger Armina Nilsson, hållbarhetschef hos Skånemejerier.

”Den nya flaskan är perfekt för vår mjölk och vi har ett utmärkt samarbete med RPC Promens. Speciellt uppskattade vi att de kunde klara de snäva tidsgränser, som det här projektet hade”, säger Tore Bengtsson, strategisk inköpare hos Skånemejerier.

Den nya flaskan, som fått beteckningen Modul, kommer framöver att få en ännu mer miljövänlig profil. RPC Promens håller nämligen på att utveckla en variant, där man ersätter en del av bioplasten i flaskan med ett mineralbaserat fyllningsmedel. Detta minskar mängden polymer, som behövs för varje flaska, utan att påverka flaskans styrka eller prestanda.

”De senaste åren har det skett en stark utveckling inom organisk mat och det har lett till att man nu också alltmer uppmärksammar hur maten förpackas. Genom att använda detta nya material, kan vi erbjuda våra kunder en förnyelsebar och uthållig förpackningslösning”, säger RPC Promens seniorsäljare Jan Weier.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast Dryckesförpackningar Formblåsning Livsmedel Livsmedelsförpackningar Plast Plastförpackningar Promens RPC

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK