...
Instrument för färgmätning på flexibel förpackningsfilm
Den nya spektrofotometern eXact Xp från X-Rite och Pantone ger noggrann färgmätning på flexibla förpackningsfilmer.

eXact Xp är namnet på ett nytt instrument från X-Rite och dotterbolaget Pantone, som ger exakt färgmätning på olika typer av flexibla förpackningsfilmer.
Det nya instrumentet, som ingår i företagets portfölj av spektrofotometrar under varumärket eXact, är designad för att hjälpa förpackningstryckare och konverterare att mäta och justera färgtryck på flexibla filmmaterial. Även tillverkare och leverantörer av skrivare, bläck prepresstjänster kan använda det nya handhållna instrumentet för att bättre förstå, få kontroll och hantera färger och färgtryck på flexibla filmer.


”Även de mest noggranna konverterare kan uppleva att det är svårt att mäta färg korrekt på flexibla filmsubstrat. För vissa filmtyper kan mätresultatet variera beroende på spektrofotometerns placering i förhållande till filmens extruderingsriktning. Men eXact Xp tar hänsyn till detta och ger alltid noggrann färgmätning” skriver X-Rite och Pantone.

”Kostnaderna om det blir fel färg på en förpackning kan bli betydande. En förpackningskonverterare, som mäter färgen fel, riskerar att få underkänt av kunden, vilket resulterar i tidsödande och dyra omarbetningar och kanske stora mängder tryck, som blir till avfall”, säger Chris Winczewski, produktmarknadschef hos X-Rite.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
flexibla förpackningar förpackningsfilm förpackningstryck Pantone Prepress tryckbarhet

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK