...
swissQprint lanserar robot till storformatsskrivare
swissQprint´s hanteringsrobot  som ska visas på drupa 2016.

Schweiziska swissQprint har utvecklat en hanteringsrobot, som eliminerar manuellt arbete genom att ladda och plocka ur styva material, som används för utskrifter i storformatsskrivare.
swissQprint, som tillverkar och levererar olika typer av digitala tryck- och utskriftssystem, kommer att lanserar sin nya robot på drupa 2016 i Düsseldorf.


Enligt företaget eliminerar roboten det manuella arbetet vid utskrifter på styva material i storformatsskrivare, genom att automatiskt ladda och plocka ur utskrifterna. Produktion utan mänsklig övervakning blir möjlig med roboten inkopplad, vilket gör skrivaren mer effektiv för användaren.

De robotstyrda arbetsmomenten ska, enligt swissQprint, finnas tillgängliga på alla nybeställningar av storformatsskrivare, men även kunna appliceras på äldre och redan installerade maskiner. swissQprint skriver att man på så sätt lever upp till sitt löfte att göra nyutvecklade funktioner tillgängliga även för existerande använadare.

Skandinavisk återförsäljare för swissQprints produkter är Nize Equipment i danska Skanderborg, som även har showroom och kontor i Höganäs samt kontor i Espoo, Finland.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck drupa Konferenser och mässor Övrigt Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK