...
Innovia säljer all verksamhet inom bioplastfilmer till Japan
Om försäljningen till Futamura i Japan går igenom, så är det slutproducerat med bioplastfilm hos Innovia Films i Storbritannien.

Brittiska Innovia Group har träffat en överenskommelse med japanska Futamura Chemicals Co., Ltd, som innebär att Futamura köper Innovia Films hela affärsområde inom cellulosabaserade filmer, vilket inkluderar affärsområdena Cellophane och NatureFlex.
Affären förväntas vara genomförd före utgången av juni månad i år.
Futamura Chemicals Co., Ltd, som är baserat i Nagoya, är en ledande japansk tillverkare av plast- och cellulosafilmer, som främst riktar sig till livsmedelsförpackningar. Med köpet räknar Futamura med att etablera sig på den europeiska marknaden för cellofan- och bioplastfilmer.


Innovia skriver i ett pressmeddelande att man i fortsättningen vill fokusera sin verksamhet på att utveckla sitt marknadsledande utbud av biaxialt orienterade polypropenfilmer (BOPP). Innovia räknar med att investera och utveckla nya produkter inom BOPP-området.

Innovia kommer också framöver att intensifiera sin verksamhet inom polymerer avsedda för det allt större utbudet av plastbaserade sedlar. Innovia är redan väletablerat som en ledande leverantör av tekniskt avancerade polymersedelsubstrat och företaget kommer innan utgången av det här året att ha tillverkat mer än 50 miljarder så kallade Guardian®-sedlar för centralbanker världen över.

Under senare år har Innovia Films gjort sig känt som en av de större leverantörerna och utvecklarna av bioplastfilm. Företagets cellulosabaserade bioplastfilmer under varumärket NatureFlex har blivit väl kända på marknaden, men trots detta väljer man nu alltså att sälja av hela bioplastverksamheten till Futamura.

”NatureFlex-filmerna tillverkas utifrån samma skogsbaserade råvaror som våra Cellophane-filmer och ingår således i försäljningsavtalet med Futamura. Innovia kommer inte att tillverka någon cellulosafilm, när affären är genomförd”, svarar Innovia Films globala kommunikationschef Patricia Pott på en direkt fråga från Packnews.se.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast bioråvara Innovia Films Köp/Försäljning/Samgående NatureFlex Storbritannien

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK