...
Swedbag investerar i ny linje för pappersbärkassar
Swedbag investerar nu i ännu en linje för tillverkning av pappersbärkassar med platta handtag.

Bärkassetillverkaren Swedbag i Jordbro investerar 8 miljoner kronor i LEAN och för anskaffning av ytterligare en produktionslinje för pappersbärkassar med platta handtag. Investeringen görs som en följd av en kraftigt ökad efterfrågan.
”Fler och fler av våra kunder efterfrågar lösningar, som är hållbara ur flera aspekter, både produktegenskaper, miljöpåverkan och transporter. Med ökad efterfrågan har vi nu så mycket att göra, att tiden inte räcker till – trots att vi kör skift och satsat oerhört mycket på LEAN, MPS och 5S för att optimera hela vår tillverkningsprocess”, säger Pär Wik, VD på Swedbag.


År 2014 investerade Swedbag 8 miljoner kronor i en ny produktionslinje för tillverkning av pappersbärkassar med platta handtag. Strax därefter byggdes produktionsanläggningen ut med utökade ytor för produktion och lagerhållning.

Swedbags produktionsanläggning i Jordbro har sedan tidigare en modern flexografisk tryckpress och tre produktionslinjer för kassar med tvinnade handtag samt en för bärkassar med platta handtag och nu investerar man alltså i ytterligare en produktionslinje för kassar med platta handtag.

Swedbag skriver i ett pressmeddelande att den nya linjen, som beräknas vara igång i början av maj, kommer att avsevärt bidra till förbättrad och flexiblare leveransförmåga avseende både tid, format, upplagor och prisbild.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bärkassar Ekonomi Pappersförpackningar Swedbag

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK