...
iFoodbag skriver avtal som kan motverka svält i Afrika
iFoodbags VD Karl Fallgren och Abdulaziz Ali, VD för Equator One Logistics, bekräftar avtalet.

Upp till 20 miljoner av iFoodbags revolutionerande kylbärkassar ska nu distribueras i Afrika.

Hur kan man hjälpa människor i nöd med hjälp av en bärkasse? Den frågan ställde sig Karl Fallgren och hans företag iFoodbag och för att få svar åkte han ner till Kenya för att utforska vilka möjligheter som iFoodbags papperskasse med kyl- och frysfunktion ger, när det kommer till att ta tillvara på livsmedel och vaccin i utsatta miljöer.
Resultatet av resan blev att iFoodbag nu har tecknat ett inköpsavtal med Equator One Logistics Ltd med huvudkontor i Nairobi, Kenya. Med dem som distributör kommer nu upp till 20 miljoner svenska bärkassar att distribueras runt om i Afrika, för att stötta arbetet med att minska svält och matsvinn!


På plats i Kenya kunde Karl Fallgren se att vaccin exempelvis inte hålls svalare än 15 grader med nuvarande lösningar, men med iFoodbags världsledande kylteknik hålls temperaturen längre och dessutom svalare med mellan 2-8 grader. Detta kan förbättra levnadsstandarden och förbättra kvalitén på livsmedel och läkemedel.

”Den här leveransen är den största, som skett i företagets historia. Dels är det en väldigt stor order på över 100 miljoner kronor för oss, men det är också en stor händelse, när det kommer till att sätta ett avtryck i världen och kunna påverka. Vi tror att bärkassen kan hjälpa människor såväl i vardagen som i utsatta områden runt om i världen. Att det är en viktig global produkt har vi även fått ett fint erkännande för då vi nyligen blev en av vinnarna på Ny teknik och Affärsvärldens prestigefulla 33-lista för andra året i rad”, säger Karl Fallgren, VD och grundare av iFoodbag.

Att företaget fått ett stort EU-bidrag för sin innovation samt utsetts till en av vinnarna på 33-listan för andra gången, tror Karl Fallgren har tre anledningar: bärkassen bidrar till en hållbar miljö och färre koldioxidutsläpp, den kan bli en katalysator för e-handeln globalt, och sist men inte minst tack vare möjligheterna att med den nya kyl- och frystekniken hjälpa till att motverka matsvinn och svält. 

”Över 800 miljoner människor svälter globalt och vi vill med hjälp av vår teknologi möjliggöra att ta till vara på livsmedel på ett bättre sätt och kunna distribuera såväl mat som vaccin så att miljoner människor, exempelvis i världens flyktingläger, kan få hjälp”, säger Karl Fallgren.

De första bärkassarna har redan skickats iväg och successivt kommer de att distribueras med hjälp av Equator One Logistics Ltd, som har direktkontakt med olika hjälporganisationer. Påsarna kommer att kunna hålla kylan bättre och längre, när det kommer till såväl livsviktiga läkemedel som livsmedel. Detta projekt har aldrig gjorts tidigare och förväntas få en kraftig inverkan i Afrika med start i Kenya. 

”Vi tror att iFoodbag kan revolutionera arbetet med att hjälpa människor i nöd och vi är mycket stolta över att arbeta med dem och hjälporganisationerna. Mycket mat går till spillo eftersom det inte finns lösningar, som är bra nog för att hålla produkterna tillräckligt kalla i detta klimat och för att transportera dem på ett bra sätt. Men med den här bärkassen kommer fler livsmedel och vacciner att kunna hålla längre och på så sätt hjälpa dem som behöver det”. , säger Abdulaziz Ali, VD för Equator One Logistics Ltd.

Det var i november i fjol, som iFoodbag officiellt lanserade sin länge emotsedda och omtalade papperskasse, vilken håller produkter som livsmedel och läkemedel kylda och frysta i upp till 24 timmar. Lär mer om iFoodbag HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bärkassar ifoodbag Läkemedel Livsmedel Livsmedelsförpackningar logistik Pappersförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK