...
På Swedish Art: Now! blir plastcontainrar till konst!
Lisa Trogen Devgun använder ofta Schoeller Alliberts pallcontainrar och andra plastemballage i sin konst.

I samband med utställningen Swedish Art: Now! på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm ställer konstnärinnan Lisa Trogen Devgun ut en pallcontainer i plast från Schoeller Allibert...
Lisa Trogen Devgun har under några år samarbetat med Schoeller Allibert och använt olika former av plastemballage som utgångspunkt i sitt konstnärskap.
”Jag tycker att plastemballage är ren skönhet. Jag har alltid älskat byggmaterial och förpackningar. När jag kom i kontakt med Schoeller Allibert och började lära känna deras produktkatalog så öppnades en ny värld”, säger Lisa Trogen Devgun.


Samarbetet med Schoeller Allibert har pågått, sedan Lisa Trogen Devgun en dag gjorde en oväntad upptäckt bakom en mataffär i Hökarängen. 
”Jag var och handlade på mataffären, där jag bor och på baksidan av affären stod det plastbackar i travar. Jag fastnade för dem och ju mer jag tänkte på dem ju mer förvandlades de till konstobjekt i mina ögon. Så jag frågade mataffären om jag kunde få någon av backarna men de sa nej, eftersom de skulle skickas iväg. Istället fick jag en kontakt till tillverkaren och sedan fick jag kontakt med en säljare i Sverige”, berättar Lisa Trogen Devgun.

Under de senaste åren har Lisa Trogen Devgun visat flera olika typer av plastemballage i nästan varje utställning hon deltagit i och de allra flesta kommer Schoeller Alliberts produktkatalog. I sitt konstnärskap arbetar Lisa Trogen Devgun med så kallade ”ready mades”, alltså föremål, som är producerade av någon annan, men som hon gör till konstobjekt genom att placera dem i nya sammanhang.

”Jag är väldigt glad för hur otroligt hjälpsamma och uppmuntrande Schoeller Allibert har varit”, säger Lisa Trogen Devgun. 

Reaktionerna kring konstprojekten har varit varierade, men de flesta har varit positiva. 
”Vissa tycker att det är helt fantastiskt, medan andra inte alls kan förstå att det är konst. Jag tycker inte att det finns ett rätt eller fel sätt att se på mina konstverk, men det är klart att jag blir glad, när någon uppfattar samma sorts skönhet i emballagen, som jag först såg bakom mataffären i Hökarängen, förklarar Lisa Trogen Devgun. 
 
Konstutställningen på Sven-Harrys konstmuseum inleder Stockholm Art Week 2016 och pågår mellan den 20 april och den 6 juni.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt Plast Plastförpackningar Schoeller Allibert

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK