...
Nya Tetra Top innehåller nu mer än 80 % växtmaterial
Den nya versionen av Tetra Top lanseras nu i USA som förpackning för källvattnet JUST Water.

Tetra Pak lanserar en ny version av vätskekartongförpackningen Tetra Top®. Förpackningen, som innehåller mer än 80 procent växtbaserat material, gör debut i USA för vattenmärket JUST™.
År 2013 vidareutvecklade Tetra Pak sitt Tetra Top-koncept och försåg förpackningen med en avskiljbar toppdel i plast. Förändringen gjorde förpackningen enklare att tömma och återvinna. Nu har Tetra Pak utvecklat konceptet ytterligare och lanserar nu en version, där såväl kapsyl som toppdel består av bioplast i form av högdensitet polyeten (HDPE) tillverkad av rörsocker. Tillsammans med den FSC-certifierade vätskekartongen i resten av förpackningen innebär detta att mängden växtbaserat material i den nya Tetra Top nu uppgår till 82 procent.


”Denna unika biobaserade kartongflaska representerar ytterligare en milstolpe i en lång rad av framgångsrika miljöinnovationer från Tetra Pak”, skriver företaget i ett pressmedelande.

Den nya Tetra Top-versionen får alltså sin debut i USA, där den lanseras på dricksvattenmarknaden som förpackning för Texas-baserade källvattnet JUST Water.

”Konsumenterna väljer JUST Water för att de uppskattar varumärkets kärnvärden och de vill att detta återspeglas i hela användarupplevelsen och då är en förpackning tillverkad av förnyelsebarta material inte bara bra för miljön utan också en klar konkurrensfördel. Vi är glada att vi kunnat utveckla en förpackning som är i linje med denna inriktning utan att behöva kompromissa med bekvämlighet eller funktionalitet”, säger Charles Brand, chef för Product Management & Commercial Operations inom Tetra Pak.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-26

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK