...
Gooh! blir först att använda Micvacs nya färdigmatstråg
Så här ser det ut – Micvacs nya tråg för färdigrätter med två fack.
När den speciella ventilen visslar är färdigrätten klar och har samma temperatur i båda facken.

Gooh! blir först med den nya förpackningen, som används till två nya färdigrätter med kyckling.

Svenska Micvac har utvecklat en ny förpackning, där den mikrofärdiga måltiden är uppdelad i två fack i stället för som tidigare endast ett fack. Färdigmatsleverantören Gooh! blir först att använda den nya förpackningen.
Gooh!, som ingår i Lantmännen, var det allra första företag att använda sig av Micvacs unika tillagnings- och förpackningskoncept. Och nu blir man alltså också först med den nya förpackningsformen, vilken man kommer att använda till två helt nya färdigmatsrecept: Chicken Red Curry och Chicken Garam Masala.


”Vi är mycket glada över att kunna lansera detta nya utbud av produkter på den svenska marknaden”, säger Anna Barrner, nordisk marknads- och innovationschef för ”Ready To Eat” hos Lantmännen.

Micvacs tvåfackstråg har varit under utveckling under ett bra tag. Ett tvåfackstråg för färdigmat är ju i sig inget nytt, men Micvacs patenterade ”visselventil”, som signalerar, när maträtten är färdigvärmd i mikron, gjorde att man måste hitta en speciell utformning av det nya tråget.

”Ett av problemen var att lösa hur vi bara skulle behöva använda en ventil för de två facken i förpackningen. Men det har vi nu löst, så att när ventilen visslar så är maten uppvärmd till rätt temperatur i båda facken”, säger Fredrik Larsson, teknisk chef på Micvac.

Micvac kommer att visa upp den nya tvåfackförpackningen på den internationella kött- och livsmedelsmässan IFFA i Frankfurt 7 – 12 maj. Det blir andra gången som Micvac ställer ut på IFFA.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsutveckling Lantmännen Livsmedel Livsmedelsförpackningar Micvac

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK