...
Crown och Nestlé i samarbete kring nya kaffeförpackningar
De nya Nescafé-burkarna är rektangulära med avrundade hörn. De är värmeförseglade med aromatät aluminiumfolie och har återförslutbara plastlock.

Crown Aerosols & Speciality Packaging Europe, som är ett affärsområde inom förpackningskoncernen Crown Holdings, Inc. och livsmedelsföretaget Nestlé Professional har tillsammans utvecklat nya förpackningar på den brittiska marknaden för Nestlés kaffevarumärke Nescafé®.

De nya förpackningarna är avsedda för Nescafé-kvaliteterna Original, Gold Blend och Azera och finns i storlekarna 500 gram, 700 gram och ett kilo.
Förpackningarna, som ersätter de tidigare runda burkarna i kompositmaterial, är tillverkade i bleckplåt och har fått rektangulära former med väl avrundade hörn.

De nya kaffeburkarna är förseglade enligt Crowns PeelSeam™-koncept, som består av en tunn, avdragbar aluminiumfolie, som värmeförseglas till en styv stålring i burkens överkant. Burkarna är dessutom försedda med att återförslutbart plastlock, som sitter fast i burken med ett ”gångjärn”. Plastlocken är tillverkade av Aptar Group och de återförsluts med en speciell ”Click to Close”-funktion, som håller kaffet färskt och ser till att det inte förlorar i smak.

För att utveckla de nya förpackningarna samarbetade Crowns designers med Nestlés förpackningsfolk under hela processen från idé till färdig produkt. Resultatet är en mer ergonomisk metallburk, som är lättare för användaren att hålla i en hand, samtidigt som avsedd mängd kaffe portioneras ut. Metallytan ger också möjlighet till avancerad grafisk utsmyckning, vilket bidrar till att öka intrycket av premiumprodukt.

De nya Nescafé-burkarna tillverkas vid Crowns brittiska anläggning i Mansfield, där man installerat ny produktionsutrustning för att kunna producera de rektangulära burkarna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-04-29

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK