...
Stora Enso inviger framgångsrik maskinkonvertering vid Varkaus
Fr v Kimmo Tiilikainen, Finlands jordbruks- och miljöminister, Karl-Henrik Sundström, koncernchef Stora Enso, och Hannu Tsupari, borgmästare i Varkaus. De tre förrättade invigningen genom att klippa ett band med wellråvara från den konverterade pappersmaskin 3 i Varkaus. (Bild: Stora Enso)

Stora Enso har framgångsrikt konverterat en finpappersmaskin vid finska Varkaus bruk till produktion av nyfiberbaserad wellråvara (s.k. kraftliner). Den moderniserade maskinen har nu officiellt invigts i närvaro av bland annat Finlands jordbruks- och miljöminister Kimmo Tiilikainen.
Stora Enso har investerat 110 miljoner euro (drygt en miljard kronor) i ombyggnadsarbetet, som genomfördes under 2015. Produktionen påbörjades i oktober 2015 och full produktion väntas i början av 2017. Kapaciteten på Varkaus bruk för wellråvara kommer att vara cirka 390.000 ton om året.
 

”Genom att omvandla finpappersbruket till ett kraftlinerbruk kan vi möta behoven inom den växande globala marknaden för förnyelsebara förpackningar”, sade Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström vid invigningsceremonin.

Samtidigt med invigningen av den ombyggda pappersmaskinen förrättades också officiell invigning av en ny produktionslinje på Varkaus bruk för byggnadselement av trä.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Finland Karl-Henrik Sundström kraftliner Stora Enso Well wellråvara

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK