...
Flasktråg i form av hockeyrink tillverkad med ny SCA-teknik
Spelet kan börja! Med en kapsyl som puck kan konsumenten ”spela hockey” på Vasa Bryggeris nya wellpapptråg, utformat som en ishockeyrink med korrekt rundade hörn! (Bild SCA)
Arcwise inplastningslösning är idealisk för automatiserad wrap-around av runda produkter (Bild: SCA)

Tillsammans med Vasa Bryggeri i Njurunda har SCA designat och lanserat ett unikt  wellpapptråg för halvliters läskflaskor  i form av en ishockeyrink!
”Rinken” med sina rundade hörn är tillverkade med SCA:s nya och patenterade Arcwise®-teknologi, som gör det möjligt att tillverka wellpappförpackningar med runda former.


På Vasa Bryggeri är man mycket nöjda med de nya möjligheter som Arcwise® erbjuder. 

”En stor fördel med Arcwise® är att vi kan introducera en helt ny förpackningsdesign och ändå använda vår befintliga utrustning. Inga särskilda investeringar krävs. Eftersom materialet kan tillverkas på en vanlig wellpappmaskin, så finns det inga svårigheter med materialförsörjningen”, säger Niclas Nilsson, VD på Vasa Bryggeri.

Arcwise® är en revolutionerande innovation, som innebär att man för första gången kan tillverka wellpappförpackningar med runda former. Teknologin ger unika möjligheter att integrera grafisk design med förpackningar med runda former, samtidigt som förpackningarna har samma styvhet som vanlig wellpapp.

SCA skriver att en ny värld av designmöjligheter tillsammans med överlägsen förpackningsfunktion och hållbarhet öppnar sig. Genom den ökade styrka som runda former medför, kan materialbesparingar på upp till 30 procent uppnås.

Förutom ”ishockeytråget” till Vasa Bryggeri har Arcwise®  även utvecklat utvecklat en ny lösning för wrap-around av rundade förpackningar, som fungerar i befintliga förpackningsmaskiner.

Den nya teknologin har internationellt patentskydd. SCA erbjuder teknologin till förpackningstillverkare på licens.

Packnews.se har tidigare skrivit om SCA:s Arcwise – läs HÄR
Info finns också på Arcwise hemsida.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar SCA tråg Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK