...
Säljnätverk gör Kotkamills redo för kartongpremiären
Snart startar produktionen av fals- och barriärkartong hos Kotkamills i Kotka, som ligger vid Finska Viken, endast några mil från ryska gränsen.

Finska Kotkamills stora ombyggnadsprojekt ”Flying Eagle”, där man för en kostnad av drygt en miljard svenska kronor bygger om en pappersmaskin till kartongproduktion, kommer allt närmare sin fullbordan. I slutet av juni beräknas produktionen av fals- och barriärkartong att komma igång och inför uppstareten har Kotkamills nu byggt upp ett omfattande europeiskt säljnätverk, som består av 13 representanter verksamma i över 30 länder.

”Vi har valt våra representanter på huvudmarknaderna för våra nya fals- och barriärkartonger mycket noggrant”, säger Pirjo Eteläinen, som är chef för Kotkamills Consumer Boards

Enligt Pirjo Eteläinen är det avgörande att kunna erbjuda förstklassig lokal service till alla kunder, särskilt de som kräver snabba och tillförlitliga leveranser.

”Det är viktigt att våra säljare förstår både våra produkter och kundernas behov. Vi behöver kunniga representanter som kan berätta om våra nya produkter och ge kunderna bästa möjliga service. Vi tror vi har lyckats bygga upp ett bra team”, framhåller Pirjo Eteläinen

Många av representanterna känner till Kotkamills papperskunder sedan tidigare. I Storbritannien och Irland har Kotkamills Consumer Boards till exempel valt att anlita Crossleys, som samarbetat med Kotkamills ända sedan 2011.

”Vi är mycket glada över att ha blivit valda att representera Kotkamills Consumer Boards nya produkter i Storbritannien och Irland. Deras unika teknik kombinerad med lokal service har redan väckt intresse på marknaden”, säger Sales Manager Jonathan Blundell från Crossleys.

Kotkamills har investerat över 150 miljoner euro i att konvertera sin tryckpappersmaskin till kartongproduktion. Den nya maskinen som startas upp i slutet av juni är den första i sitt slag. Maskinen kommer att producera kartong med barriärbeläggning som appliceras on-line genom dispersion. Det innebär ett fullständigt återvinningsbart, förnybart och återupplösbart alternativ till PE-belagd kartong. 

Packnews har tidigare skrivit om Kotkamills och den omfattande ombyggnaden. Läs HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Barriär falskartong Finland Kartong Kartongmaskin Kotkamills

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK