...
Internationell ”trävecka” tar upp smarta förpackningar
Skogen och dess avkastningsprodukter får allt större betydelse, när det gäller att möta framtidens krav på hållbarhet.

Smarta förpackningar och nanocellulosa är några av punkterna, som ska behandlas, när International Wood Biorefining Week (IWB Week), äger rum på Stockholmsmässan 24-26 maj.
Träbaserade produkter och bränslen får allt större betydelse, när det gäller att möta framtidens krav på hållbarhet och för att lösa klimatfrågan. Skogsindustrin kommer att spela huvudrollen i denna omvandling.  IWB Week kommer med utställning, seminarier och konferenser att belysa möjligheterna för den träbaserade bioraffineringsindustrin.
Syftet med IWB Week är att skapa en mötesplats för skogsindustrin och visa upp de möjligheter, som industrin kan erbjuda för att möta förväntningarna på hållbarhet. 


Evenemanget invigs av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Under den första dagen kommer fokus att vara på marknader för biobaserade produkter. Det kommer att hållas ett seminarium om hållbar och smart ekonomi, som tar hänsyn till miljön. Några av programpunkterna under de andra dagarna är avancerade biodrivmedel, biokraftsvärme, nanocellulosa, smarta förpackningar, kolfiber, byggnader byggda i trä, cellulosatextil och möjligheten att använda trä inom livsmedelsproduktionen. Konferensen avslutas med ett seminarium om industrins framtid. 

IWB Week erbjuder också en internationell utställning med cirka 170 deltagande företag från nästan alla europeiska länder samt Kanada, Kina och Indien. På mässområdet kan besökarna dessutom besöka en utställning med produkter tillverkade av träbaserade innovativa material samt en samlingsmonter med nästan 40 olika tidningar, som stödjer evenemanget. 

I samband med IWB Week kommer Innventia den 24 maj att släppa sin tredje Global Outlook Report, som har titeln ”A Cellulose-Based Society”.

IWB Week arrangeras av Svebio, Adforum, Elmia och Nordisk Papperstidning & Business. De ledande forsknings- och teknikföretagen VTT Technical Research Centre of Finland och svenska Innventia är båda konferenspartner till evenemanget.

Program och mer info finns på www.iwbweek.com


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
cellulosa Konferenser och mässor nanoteknik Övrigt Smarta förpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK