...
Myndigheten gav efter: Ingen risk för snusbrist i sommar!
Snusarna kan andas ut – det är ingen risk att det blir snusbrist i Sverige i sommar...

Häromdagen kunde vi berätta att det var risk för snusbrist i Sverige i sommar, sedan alla snusförpackningar måste förses med ny märkning senast den 20 maj (Läs HÄR). Men nu är larmet avblåst, sedan Folkhälsomyndigheten gett efter för kritiken mot den korta handläggningstiden och ger snusleverantörerna respit till den 31 augusti.

”Vi har beslutat att förlänga omställningstiden till den 31 augusti, vilket jag förstått även industrin tycker är rimligt”, säger Johan Carlsson, generaldirektör vid Folkhälsomyndigheten, enligt Expressen.

Enligt honom har Folkhälsomyndigheten lyssnat till branschens önskemål om förlängd övergångstid eftersom snuset i större utsträckning än andra tobaksvaror är en färskvara. Det första beskedet kom till under tidspress då det nya tobaksdirektivet ska gälla från den 20 maj.

”Vi uppskattar den goda dialogen vi har haft med Folkhälsomyndigheten, där de visat på stor förståelse för näringen och våra förutsättningar. Förhoppningsvis är detta början på en mer konstruktiv dialog, där också regeringen visar på större intresse för vår näring”, säger Patrik Hildingsson, informationschef på Swedish Match, i ett pressmeddelande.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning EU Övrigt Swedish Match tobaksförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK