...
Ny generation av synkrona servomotorer från Bosch Rexroth
Bosch Rexroth nya produktserie omfattar över 50 motorer i olika storlekar.

Industri 4.0, den fjärde industriella revolutionen, förutsätter kortare ledtider och större flexibilitet i tillverkningen än någonsin förut. Bosch Rexroths nya serie synkrona servomotorer MS2N är utvecklade för att möta just dessa krav.
”Vi gör industriella motordrifter intelligenta och låter dem kommunicera med övriga delar i systemen”, säger Marco Parnola, Senior Technical Advisor på Bosch Rexroth.


Den  nya serien omfattar över 50 motorer i olika storlekar, med vridmoment från 0.8 Nm på upp till 360 Nm med ett varvtal upp till 9.000 varv per minut. Motorerna är mindre men upp till 30 procent kraftfullare än sina föregångare. 

Trots högre effekttäthet och mer vridmoment är motorerna mindre och kompaktare. En intressant kombination för maskintillverkare, som vill få maximal prestanda utan att göra avkall på utrymme.

”En stor nyhet är, att vi nu gör motorerna mer intelligenta genom att de kan lagra data om temperatur och magnetisk mättnad. Data som sedan skickas till och analyseras av drivsystemet och effektiviserar styrningen”, säger Marco Parnola.

Andra finesser är möjligheten till kraft - och återkoppling med en enda kabel, som ett komplement till den vanliga anslutningen med två kablar. Denna valmöjlighet ger också mer flexibilitet vid installationen i maskinen. Maximal kablagelängd är hela 75 meter för båda lösningarna.

”Med dessa motorer blir Condition Monitoring verklighet på riktigt, alltså att man kan kontrollera maskinens värden samtidigt som den körs. Mjuk- och hårdvara jobbar tillsammans. Maskinen kan då arbeta mer effektivt och miljöanpassat, vilket i ett längre perspektiv sänker driftkostnaderna – och gör att maskinen lever längre”, avslutar Marco Parnola.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation Bosch Rexroth Förpackningsmaskiner Maskin och Utrustning Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK