60 anställda hos ICA Maxi Birsta i Sundsvall har varit på en inspirationsresa i Spanien, som en belöning för att man lyckats att kraftigt minska matsvinnet i butiken. Sundsvalls Tidning skriver att butikschefen Tomas Emanuelz bjöd på resan, som gick till Granada i Spanien, där de anställda fick lära sig om spansk matkultur och hade olika teamövningar.
”Vi har haft ett gemensamt mål om att minska matsvinnet i vår butik. Om vi nådde det målet skulle vi få åka på en inspirationsresa tillsammans, det blev som en morot att se fram emot”, berättar Tomas Emanuelz.
Resan gjordes i slutet av april, då två grupper med 30 anställda i varje åkte ner till Spanien i några dagar.
Nu fortsätter Tomas Emanuelz och hans personal att jobba på att ytterligare minska matsvinnet i butiken.
”Det är ett stort problem med mat som förfars. Ju bättre rutiner vi har, desto mindre blir svinnet”, säger Tomas Emanuelz till ST.
Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com