Minskat matsvinn i ICA-butik belönades med Spanienresa
Tomas Emanuelz, butikschef för ICA Maxi Birsta i Sundsvall, bjöd 60 anställda på Spanienresa för att de kraftigt lyckats minska matsvinnet i butiken. (Bild: ICA)

60 anställda hos ICA Maxi Birsta i Sundsvall har varit på en inspirationsresa i Spanien, som en belöning för att man lyckats att kraftigt minska matsvinnet i butiken. Sundsvalls Tidning skriver att butikschefen Tomas Emanuelz bjöd på resan, som gick till Granada i Spanien, där de anställda fick lära sig om spansk matkultur och hade olika teamövningar.

”Vi har haft ett gemensamt mål om att minska matsvinnet i vår butik. Om vi nådde det målet skulle vi få åka på en inspirationsresa tillsammans, det blev som en morot att se fram emot”, berättar Tomas Emanuelz.

Resan gjordes i slutet av april, då två grupper med 30 anställda i varje åkte ner till Spanien i några dagar.

Nu fortsätter Tomas Emanuelz och hans personal att jobba på att ytterligare minska matsvinnet i butiken.

”Det är ett stort problem med mat som förfars. Ju bättre rutiner vi har, desto mindre blir svinnet”, säger Tomas Emanuelz till ST.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ICA matsvinn Miljö Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK