...
Ardagh utvecklar aluskål som kan användas i mikrovågsugn
Fondueskålen från Ardagh kan värmas i såväl mikrovågsugn som i vanlig ugn.

Metall- och glasförpackningskoncernen Ardagh Group har utvecklat en aluminiumskål för ostfondue, som kan värmas i mikrovågsugn eller vanlig ugn. Skålen är framtagen för schweiziska Emmi, som är en ledande europeisk producent av mejeriprodukter.

Den mikrovågssäkra skålen är från början resultatet av ett samarbete mellan studenter vid universitetet i holländska Twente, Ardagh Group och förpackningskonsultföretaget DeDutch, där Ardagh utmanade studenterna vid linjen för förpackningsdesign att utveckla uppvärmningsbara metallförpackningar för olika typer av färdigrätter.

Utifrån studenternas förslag och idéer utvecklade Ardagh Group en skålliknande aluförpackning vid sitt forsknings- och utvecklingscenter i franska Crosmieres. Tillsammans med Emmi och tyska Frauhofer Institut testade man sedan olika livsmedelssäkra lacker, för att förpackningen skulle kunna värmas såväl i mikrovågsugn som i vanlig ugn. Aluskålen försågs också med en försegling bestående av Ardaghs patenterade aluminiumfolielösning Easy Peel.

Hösten 2015 lanserade Emmi den nya fondueskålen på marknader i USA, Kanada och Nederländerna och nyligen belönades förpackningen med förstapriset i i kategorin ”Consumer Convenience” i aluminiumorganisationen EAFA:s tävling ”2016 Alufoil Trophy”.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Alufolie Aluminiumfolie Ardagh EAFA förpackningstävling Förpackningsutveckling Metall Metallförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK