...
Lundgren Machinery AB lever vidare genom MBO
”Vi är ingen hundraåring som försvinner”, säger marknadschefen Benny Backheim.
Lundgrens startade i Malmö 1912 och levererade bland annat stadens första gatusopbil..!

Nybildade bolaget TOMB Packaging AB har förvärvat förpackningsmaskintillverkaren Lundgren Machinery AB i Hjärup från Malmöbaserade Midway Holding AB.
Bakom TOMB Packaging står flera ledande befattningshavare vid Lundgren Machinery, bland annat försäljningschefen Magnus Broberg och marknadschefen Benny Backheim, och ägarskiftet är alltså en form av MBO (Management Buy Out).


”Lundgrens har en 100-årig historia, men vi är ingen hundraåring som försvinner! Nu introducerar vi Lundgren Machinery version 5.0, med vår femte ägare på 100 år och vi spår en ljus framtid tillsammans med vår kunniga och erfarna personal och vårt sortiment av förpackningsmaskiner, som är välkända på marknaden”, säger marknadschefen Benny Backheim.

Lundgrens startade i Malmö år 1912 och har alltså en lång historia bakom sig. Företaget har levererat många olika typer av maskiner och annan apparatur genom åren, bland annat Malmös första gatusopbil och torpedtuber till försvarsmakten!  På 1980-talet flyttade man till Hjärup, där man fortfarande finns kvar, och sedan 1990-talet har man levererat  IBS förpackningsmaskiner (IBS = Ingenjörsbyrå Schneider) till i stort sett hela världen. Midway Holding AB, Malmö, har haft Lundgren Machinery i sin portfölj sedan slutet på 1990-talet.

TOMB Packaging AB startade sin verksamhet 2015 och kommer nu i och med förvärvet av Lundgren Machinery att fungera som ett ägarbolag. All verksamhet såsom kontraktstillverkning av maskiner och moduler samt tillverkningen av sortimentet av IBS förpackningsmaskiner kommer att finnas i Lundgren Machinery AB.

"Nu väntar en spännande framtid tillsammans med gamla och nya kunder, partners, leverantörer och andra intressenter. Vi står inför en vidarutveckling av vårt maskinsortiment, där vi är öppna för kundanpassningar, som förenklar och gör kundernas processes bättre och mer effektiva”, säger Benny Backheim.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaskin Förpackningsmaskiner Köp/Försäljning/Samgående Lundgren Machinery Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK