...
Fröjdia Automation Sweden köper IML technologies ab
Claes Abrahamsson, VD IML technologies, (t.v.) och Thomas Rosell, VD Automationsgruppen Fröjdia Automation, är nöjda med affären.

Automationsgruppen Fröjdia Automation Sweden AB, där bolagen Front Automation AB och Fröjd&Wester AB sedan tidigare ingår, meddelar att man har förvärvat 100 procent av företaget IML technologies ab från Jüngling Group AB. Tillträdesdatum var den 16 maj. Automationsgruppen kommer efter förvärvet att omsätta ca 90 miljoner kronor och ha 30 anställda.

IML technologies ab är en ledande leverantör av robotsystem som betjänar formsprutningsmaskiner och bolaget har specialistkompetens kring ”In Mould Labeling” (IML).
Man har även agenturen för japanska Yushins top-entry robotar samt tyska Meviscos visionsystem för kvalitetskontroll.

Jüngling Group AB säljer IML technologies ab för att renodla bolagen i gruppen kring detaljhandel, köksutrustning, husgeråd, hushållsartiklar samt fastigheter.

Automationsgruppen Fröjdia Automation skriver i ett pressmeddelande att IML technologies med sin teknik och inriktning mot plastindustri kompletterar de övriga bolagen i gruppen och att synergier finns både inom teknik, tillverkning och marknadserbjudande.

Av de övriga bolagen i Fröjdia Automation är Front Automation inriktade på automation inom området ”Plocka, Packa och Palletera” med majoriteten av kunderna inom livsmedels- och konsumentindustri och Fröjd&Wester är ett automationsbolag med 28 års historik som maskinbyggare med kunder inom svensk verkstadsindustri.

IML technologies och Front Automation har tidigare samarbetat i gemensamma projekt och möjligheten att nu kunna erbjuda ”end of line packaging” till IML:s kunder är en naturlig utvidgning av marknadserbjudandet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation Etikett/Märkning formsprutning förvärv IML Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK