...
Wellplast AB har utnämnt sin första externa VD
Stefan Bojgren är ny VD på Wellplast AB.

Styrelsen i förpackningstillverkaren Wellplast AB i skånska Munka Ljungby meddelar att man utsett Stefan Bojgren till ny VD i företaget. Wellplast har sedan starten 1999 letts av grundarna, varför det är första gången bolaget får en extern VD.
Stefan Bojgren kommer närmast från Bewi-gruppen, där han bland annat som VD och affärsutvecklare under 10 år spelat en avgörande roll för att göra gruppen till en av de marknadsledande i Norden inom EPS och EPP. Bewi Gruppen omsätter idag över två miljarder kronor.


”Det är med stor spänning och mycket energi i kombination med höga målsättningar och samtidigt stor ödmjukhet, som jag ser fram emot att nu få vara en del av Wellplast och att få leda bolaget in i nästa fas”, säger Stefan Bojgren i en kommentar till sin utnämning.

Wellplast AB har de senaste åren haft en kraftig tillväxt och styrelsen har under en tid fokuserat arbetet med företagets strategi för att kunna upprätthålla denna tillväxttakt även framöver. Ett led i denna strategi är att tidigare VD, Anders Jönzon, som även är och har varit tekniskt utvecklingsansvarig på företaget, nu överlämnat VD-skapet och organisationsansvaret till Stefan Bojgren, som också kommer att arbeta med den europeiska expansion, som planerats och inletts.
Anders Jönzon kommer nu ytterligare att kunna fokusera och leda arbetet med nyutveckling av såväl material och processer som kundanpassade lösningar, för att ytterligare förstärka företagets kunderbjudande.

”Vi är oerhört stolta och glada över att ha lyckats rekrytera en VD med den kompetens, erfarenhet och ambitionsnivå som Stefan Bojgren besitter och med en personlighet och värderingar som passar perfekt in i vår företagskultur. Rekryteringen av Stefan som ny VD är ett viktigt led i vår fortsatta satsning”, säger Anders Jönzon.
-------------------------------------------
Wellplast AB utvecklar och tillverkar unika material och förpackningslösningar för industrikunder över hela Europa. Inriktningen är miljöriktiga, rena och fuktsäkra industriemballage för engångs- eller flergångsanvändning. Bolaget har sin verksamhet i Munka Ljungby utanför Ängelholm och omsätter idag ca 70 miljoner kronor och har cirka 35 anställda. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Industri Personal Wellplast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK