...
Stora Enso håller skogsvecka vid kartongbruket i Skoghall
Skogsvårdsledaren Robin Hed på Stora Enso Skog planterar granplantor tillsammans med elever på Bärstadsskolan i Värmland vid invigningen av skogsveckan. (Foto: Hammarö kommun)

Stora Enso håller just nu en skogsvecka för skolelever i anslutning till kartongbruket Skoghalls Bruk. Eleverna kommer från Bärstadsskolan, Hammarö kommun, som är granne med bruket.
Skolans förstaklassare invigde temaveckan genom att plantera granar runt skolan. Tillsammans med skogsvårdsledaren Robin Hed, Stora Enso Skog, planterade eleverna med stort engagemang drygt femtiotalet granplantor.


”Vi vill visa barnen vilken fantastisk råvara, som finns här i Värmland och hur viktigt det är att vi tar hand om den. Genom att vi planterar ny skog, där vi avverkar ser vi till att det kommer att finnas skog även för kommande generationer”, berättade Robin Hed.

Under skogsveckan kommer alla årskurser, från förskoleklass till årskurs 6, att delta i aktiviteter kopplade till skogsindustrin. De kommer bland annat att tillverka eget papper, göra skulpturer av pappersmassa och besöka Skoghalls Bruk. De äldsta eleverna besöker brukets sulfatlaboratorium och får träffa medarbetare som har yrken som förpackningsdesigner, laboratorieingenjör och elektriker.

Hammarö kommuns skolor har länge haft ett samarbete med Stora Enso, där eleverna i årskurs tre fått besöka bruket och lära sig mer om hur man tillverkar papper och kartong. I år har Bärstadsskolan och Stora Enso utvecklat samarbetet till att omfatta hela skolan under en hel vecka. 

”Skogsindustrin är en central del i Skoghalls och Hammarös näringsliv och med det här projektet hoppas vi locka fler elever att våga satsa på teknisk utbildning i framtiden”, säger Kristina Karlstam, lärare på Bärstadsskolan och initiativtagare till projektet.

”Genom skogsveckan sprider vi kunskap om och skapar intresse för vår industri. Bland eleverna på Bärstadskolan finns förhoppningsvis flera av våra framtida medarbetare”, säger Minus Jonsson, ansvarig för skolkontakter på Skoghalls Bruk.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Övrigt Skoghall Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK