...
Digitaliseringen av industrin i fokus på årets Scanautomatic
”Vi kommer att ha ledande experter inom digitalisering och automation på plats”, säger Pia Nyzell, affärsansvarig för mässorna.

Den industriella digitaliseringen står i fokus på årets upplagor av mässorna Scanautomatic och ProcessTeknik, som äger rum 4 – 6 oktober på Svenska Mässan i Göteborg.
Mässornas satsning på digitaliseringstemat har  gett eko långt utanför Sveriges gränser, bland annat kommer en besökardelegation från Frankrike.
”Gensvaret är enormt”, säger Pia Nyzell, affärsansvarig.


Scanautomatic och ProcessTeknik, 4-6 oktober, inleds i år med “Automation Summit”, en heldag kring hur digitalisering, IoT och modern automation påverkar utvecklingen av industrin.
”Vi kommer att ha ledande experter på plats, i samarbete med Automation Region, Ingenjörvetenskapsakademin och Acando”, berättar Pia Nyzell.

Under mässans gång arrangeras också en rad seminarier kring den industriella omvandlingen bland annat med inriktning på livsmedel, lab och vattenrening. Det blir dessutom ett flertal hel- och halvdagsutbildningar.
”Behovet av kompetensutveckling är stort. På förra mässan 2014 uppmätte vi att intresset ökat med 50 procent, det ligger till grund för den utökade satsningen i år”, förklarar Pia Nyzell.

En annan nyhet för året är en satsning på internationell matchmaking i samarbete med EEN (Enterprise Europe Network), Statens Provningsanstalt och Business Region Göteborg.
Förhoppningen är att det ska leda till ett ökat intresse från utlandet. Vilket redan besannats: en fransk delegation på ett 20-tal personer - forskare och innovatörer inom jordbruk- och livsmedelsindustrin - kommer till årets mässa.
”De har uttryckt ett intresse för nya digitala tekniker och vill komma i kontakt med svenska ekonomiska och institutionella aktörer”, säger Pia Nyzell.

Förhoppningen är att EEN-samarbetet ytterligare ska stärka mötesplatsens internationella profil. På utställarsidan finns redan ett tiotal länder representerade, bland annat Tyskland, Italien och Nederländerna.

Över 300 företag ställer ut på mässorna, som väntas locka cirka 10.000 besökare.

-----------------------------------
Scanautomatic och ProcessTeknik arrangeras den 4-6 oktober på Svenska Mässan i Göteborg. För mer information: www.processteknik.info eller www.scanautomatic.se


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation Konferenser och mässor Processindustri Svenska Mässan

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK