...
ExxonMobiles nya PE-produkt ger starka flexibla förpackningar
Exceed XP kan bland annat användas till flexibla ståup-påsar för kemtekniska produkter.

ExxonMobil Chemical Co. har lanserat Exceed XP, som är en ny polyetenprodukt, som ger bättre prestanda och ökad styrka till flexibla förpackningar.
Enligt företaget är den nya produkten främst avsedd för den kinesiska marknaden och det var också på mässan Chinaplas i Shanghai nyligen, som Exceed XP för första gången visades upp.


”Exceed XP utökar vårt redan omfattande sortiment med polyetenhartser. Med plaster tillverkade med Exceed XP kan man producera flexibla förpackningar till krävande flytande kemtekniska eller livsmedelsprodukter, men Exceed XP kan även användas till flexibla plastprodukter inom bygg- och jordbrukssektorerna”, säger Cindy Shulman, chef för plaster och hartser inom ExxonMobil Chemical.

ExxonMobile skriver att tester visat att flexibla förpackningar, tillverkade i Exceed XP, visar upp till 30 procent förbättrade egenskaper, bland annat när det gäller fysisk åverkan utifrån.

”Den nya polymeren tillåter tillverkningsmetoder, som ger skapar extremt motståndskraftiga förpackningar”, säger Thomas Deman, global marknadschef för PE-hartser inom ExxonMobile.

Även om siktet i första rummet är inställt på den kinesiska marknaden, så kommer Exceed XP även att finns tillgänglig på andra marknaden i världen.
”Vi lanserar den här vid Chinaplas för att marknadstillväxten är så hög här och det finns ett sug efter nya innovationer, men produkten kommer förstås att finnas tillgänglig globalt”, sade Thomas Deman i samband med lanseringen i Shanghai.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ExxonMobile flexibla förpackningar Kemteknisk Kina Livsmedel Livsmedelsförpackningar Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK