...
Huhtamäki köper in sig på falskartongmarknaden i Europa
”Delta är ett perfekt komplement till våra europeiska verksamheter inom foodservice”, säger Jukka Moisio.

Finska Huhtamäki Oyj har förvärvat nordirländska Delta Print and Packaging Limited och gör därmed inträde på den europeiska marknaden för falskartongprodukter. I köpet ingår även Deltas polska dotterbolag European Packaging Solutions Poland Sp. Z o.o. och deras helt nya tillverkningsanläggning i Gliwice.

Köpet innebär att Huhtamäki fortsätter sin tillväxtstrategi med fokus på livsmedels- och dryckesförpackningar och att man nu etablerar sig inom falskartongförpackningar även i Europa. Sedan tidigare har Huhtamäki förvärvat bland annat Interpac Packaging Ltd, en nyzeeländsk producent av falskartonglådor för produkter inom snabbrörliga konsumtionsvaror.

”Jag är mycket glad att kunna tillkännage detta förvärv. Delta är ett perfekt komplement till våra övriga europeiska verksamheter. Deras teknik är i världsklass och Delta, som är anpassat för tillväxt, passar perfekt in i vår befintliga foodservice-portfölj i Europa”, säger Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio i en kommentar.

Delta, som har huvudsäte i Belfast och är specialiserat på kundanpassade tryckta falskartongförpackningar, främst för den brittiska och europeiska foodservicemarknaden, beräknas i år omsätta cirka 70 miljoner euro (ca 652 miljoner kronor). Företaget har cirka 300 anställda i två tillverkningsenheter.

Huhtamäki uppger att den skuldfria köpesumman uppgått till 80 miljoner pund (drygt 960 miljoner kronor) och att Delta från och med maj månad ingår i Huhtamäkis affärssegment Foodservice Europe-Asia-Oceania.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
falskartong Finland foodservice förvärv Huhtamäki Jukka Moisio Köp/Försäljning/Samgående Livsmedelsförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK