...
Superfos smörbytta helt i plast prisades av norskt designcenter
RPC Superfos smörbytta helt I plast har belönats i Norge.

En kundanpassad smörbytta, tillverkad helt i plast av RPC Superfos för norska TINE, har fått ett prestigefyllt designpris av DOGA (Norsk design- og arkitektursenter). Priset, som tilldelades TINE, dess dotterbolag Fjordland och designbyrån EGGS, motiverades av såväl smörbyttans tilltalande design som dess återvinningsegenskaper.

Eftersom byttan är tillverkad helt i plast, utan inslag av aluminium eller kartong, vilket annars är vanligt för denna typ av smör- och margarinförpackningar, är den enkel att återvinna.
Byttan har dessutom en tilltalande design, där juryn speciellt framhöll förpackningens lock, som försetts med en ergonomiskt utformad flik, som gör förpackningen enkel att öppna.

Den formsprutade byttan i polypropen har extra tunna väggar, vilket ger låg vikt utan att styrkan försämras. Integrerad i plasten finns också en skyddande ljusbarriär, som gör att vitamininnehåll eller smak hos förpackat smör eller margarin inte försämras.

Sedan TINE introducerade Superfos-byttan har företaget kunnat notera en 65-procentig försäljningsökning av de smör- och margarinprodukter, som förpackningen används till.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
formsprutning Livsmedel Livsmedelsförpackningar Plast Plastförpackningar RPC Superfos

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK