...
Världens lättaste PET-flaska för matolja tillverkas av Sidel
Den nya lättviktsflaskan till Algar Agros matolja rymmer 0,9 liter, men väger endast 14 gram.
Lägre kostnader för såväl produktion som förpackningar och transporter blev några av fördelarna med den nya superlätta PET-flaskan.

Globala Sidel, som ingår i Tetra Laval-gruppen och som är en ledande  leverantör av formblåsningsmaskiner och kompletta fyllningslinjer för dryckesförpackningar i PET, säger sig ha tillverkat världens lättaste PET-flaska för matolja. Flaskan, som producerats i samarbete med brasilianska matoljetillverkaren Algar Agro, rymmer 0,9 liter, men väger endast 14 gram.

Tillsammans med det brasilianska företaget arbetade Sidels tekniker för att utveckla en formblåsningsteknik, som väsentligt kunde reducera vikten hos Algar Agros befintliga matoljeflaska. Resultatet blev en viktminskning från 18 till 14 gram, motsvarande 22 procent.

Med den nya, lättare flaskan har Algar Agro reducerat såväl sina produktionskostnader som kostnader för förpackningar och transporter.

Algar Agro säger att man valde Sidel som leverantör tack vare företagets erfarenhet och kompetens samt för de konkreta förslag, som Sidel kunde presentera redan under de inledande diskussionerna kring en lättviktsflaska.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Formblåsning Livsmedel Livsmedelsförpackningar PET Plast Plastförpackningar Sidel Tetra Laval

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK