...
Smurfit Kappa har utvecklat aseptisk ståpåse för fruktjuice
Smurfit Kappas aseptiska ståpåse, avsedd för Pressades fruktjuicer i smakerna äpple, fruktmix  och apelsin.
Ståpåsarna är försedda med Vitop-kranar, dvs samma typ av kran som finns på konventionella bag-in-box-förpackningar.

Till franska Pressade, som är världens 3:e största tillverkare av icke-kyld fruktjuice och specialister på fruktjuice för hela familjen, har Smurfit Kappa Bag-in-Box tagit fram en helt aseptisk ståpåse, försedd med en utvändig tappkran.
Påsen, som är av Smurfit Kappas Pouch-Up®-modell, är skräddarsydd för en serie fruktjuicer, som Pressade lanserar. Den lätta förpackningen är praktisk och användarvänlig och Vitop®-kranen (aseptisk version), som sitter på utsidan, ser till att vätskan rinner i ett jämnt flöde.


”Pouch-Up är en hygienisk förpackning framtagen för aseptisk fyllning. Tack vare dessa nya produkter kan vi förnya oss och sticka ut på butikshyllan. Vi tror att den här Pouch-Up-juicen kommer att bli mycket uppskattad av konsumenterna, inte minst eftersom den är både praktisk och rolig”, säger Catherine Bererd, produktchef på Pressade.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att marknaden för aseptiskt fylld fruktjuice är krävande, eftersom den omfattas av särskilda hygienkrav och fordrar specialanpassade tekniker. Den Pouch-Up®-förpackning, som Smurfit Kappa Bag-in-Box nu har tagit fram, är anpassad för aseptisk fyllning. Först joniseras förpackningen; därefter fylls den i automatiska, aseptiska maskiner. Den här typen av förpackning röner nu allt större framgångar genom att träda in på marknaden för aseptisk fyllning, som tidigare har dominerats av andra typer av förpackningar.

”Tack vare samarbetet mellan Smurfit Kappa och FBR-Elpo spa samt vår erfarenhet inom aseptisk fyllning kan vi erbjuda våra juicetillverkande kunder en heltäckande och effektiv förpackningslösning”, skriver Smurfit Kappa.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Aseptisk bag-in-box Förpackningsutveckling förslutning Livsmedel Livsmedelsförpackningar Smurfit Kappa Ståpåsar Vitop

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK