...
Nu lanserar Metsä Board nytt bag-in-box-koncept
En specialutformad och utvikbar upphöjning gör att boxen inte behöver placeras vid en bordskant el likn. när man ska tappa ur den!
Elevated drink box-förpackningarna är dekorerade med färgrikt digitaltryck.

Metsä Board har tillsammans med fem andra företag utvecklat ett nytt innovativt bag-in-box-koncept, som är mer användarvänligt än traditionella bag-in-box-förpackningar.
Förpackningen, som kallas ”Elevated drink box”, kommer att visas för första gången på mässan drupa 2016 i Düsseldorf. Boxen, som är utformad och patenterad av Metsä Board, är resultatet av ett samarbete mellan specialister från Metsä Board, BOBST, Kodak, Marbach, Henkel och Knauer.


”Vårt syfte var att tänka helt nytt, när det gäller koncept och design för en användarvänlig förpackning, som erbjuder verkliga fördelar för konsumenter och varumärken”, förklarar Cyril Drouet, Director Design och Innovation vid Metsä Board.

Det som framförallt skiljer Elevated drink box från en konventionell bag-in-box-förpackning är att den ger konsumenten frihet att placera boxen, där det passar bäst, eftersom den har en upphöjd utformning och inte behöver placeras vid en bordskant eller liknande

Den del, som höjer upp förpackningen, är i butikshyllan ihopvikt och viks upp först vid serveringstillfället. Därför tar den inget extra utrymme.

När boxen tömts är det enkelt att avlägsna den inre plastpåsen, vilket underlättar vid återvinning.

Kartongmaterialet till förpackningen är av färskfiber och tillverkat av Metsä Board. Ytterlinern är Kemiart Lite+, vilket är en dubbelbestruken white top kraftliner för flexotryck och digitaltryckta applikationer. Fluting och innerliner består av Modo Northern Light, en helblekt liner anpassad för tryck i offset, flexo och inkjet.  

I samband med drupa, som äger rum 31 maj – 10 juni, kommer Metsä Boards tekniska utvecklingschef Koen Verplancke att den 4 och 6 juni hålla föredrag med titeln ”Convenience combined with digital printing – Elevated drink box (EDB)”. Föredraget ingår i ”Touchpoint Packaging” i hall 12 B53.

På drupa kommer Elevated drink box-konceptet att finnas utställt och demonstreras i följande montrar:
Metsä Board, hall 12 C43
Bobst, hall 10 A60  
Henkel, hall 14 B04  
Kodak, hall 05 F09 
Marbach, hall 10 D50


N.B. På YouTube finns en liten video, som beskriver hur produktionen av Elevated drink box går till. Klicka HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-27

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK