...
Solen och golfarna strålade ikapp under Packaging Open
Strålande sol och skön värme kännetecknade Packaging Open - Golf With Friends.
Årets vinnare blev Melvin Zetterberg från Pivac Syd AB.

John Persson från Primodan A/S blev tvåa på 36 poäng.
Pia Dahlin från BASF Danmark blev bästa dam.

Den 25 maj arrangerade tidningen nord emballage och Packnews.com sin årliga golftävling ”Packaging Open - Golf with Friends”.  Det vore fel att säga att tävlingen är en tradition – det var andra gången den arrangerades – men det finns å andra sidan mycket som talar för att den kan bli en tradition.
Spelformen var poängbogey med kanonstart och inte mindre än 72 personer var anmälda till tävlingen, som gick på Vasatorp i Helsingborg, en av Sveriges bästa banor. En handfull föll ifrån i sista minuten på grund av sjukdom eller andra förhinder, och de missade en kanondag på greenerna. Vädret var perfekt, strålande sol, skön värme och samtidigt en svalkande bris, och stämningen var på topp ute på banan.


Men det perfekta vädret till trots så fanns det förstås som vanligt en hel kavalkad av ursäkter från de deltagande golfarna till varför spelet inte gick som det borde...
En av de kanske mest kreativa ursäkterna kom från den spelare, som  skyllde på kanelsnäckan... Hans spel hade gått ganska bra fram till dess att kaffevagnen kom förbi och bjöd på fika. Kanelsnäckan gick ner som en smäck, men sedan ville inte bollen ner på samma sätt som tidigare!
”Det gick jättebra fram till kanelsnäckan, sedan har det bara gått neråt”, sa han.
Med andra ord, det kan vara läge att undvika kanelsnäckor på banan...

Så här kunde det också låta som svar på följande frågor:
Hur är banan?: Kanon!
Hur är vädret?: Kanon!
Hur är värden (nord emballage och Packnews)?: Kanon!
Hur är själva spelet?: Skit!

Packaging Open - Golf With Friends är en tävling, där förhoppningen är att de deltagande företagen ska ta med sig någon av sina kunder. På så sätt ökas nätverkandet på ett spännande sätt. Tävlingen är kostnadsfri för deltagarna till skillnad från andra alternativ.

”Pengar är viktigt, men det behöver inte alltid handla om det. Vi tycker att det känns bra och kul att få med riktigt många deltagare och samtidigt kunna få bjuda på spelet, att kunna ge tillbaka något i alla de trevliga samarbeten vi har med branschen”, säger Hans Friedsam på nord emballage.

”Vi har inga problem att fylla platserna och det är ett bra bevis på att det uppskattas. Självfallet är vi tillbaka med en ny tävling nästa år. Då ser vi mer än gärna att fler kvinnor anmäler sig, i år var det bara två som ställde upp; Pia Dahlin från BASF och Malin Talcoth från Gourmetkorv AB”. 

På vägen till en slutseger fanns som vanligt ett par delvinster att slåss om, som "längsta drive" och "närmast flagg". 

Vinnare av längsta drive blev Henk Venneman med 262 meter och närmast flaggan kom Johan Helgesson från New Terms AB, som placerade bollen 1,6 meter från flaggan. 

Pär Svensson från Super Dry Scandinavia AB lyckades med en eagle på ett par fyra hål och fick en belöning för den insatsen.

Det blev en hemmaspelare som tog hem totalsegern i år. Med 37 poäng var Melvin Zetterberg från Pivac Syd AB vinnare, men det satt hårt åt. På andra plats, med 36 poäng, kom John Persson från Primodan A/S. Trea blev Mikael Jacobsson från Arvid Nilsson, med 35 poäng.

Kopplat till nästa utgåva av nord emballage kommer det att finnas en kort film med inslag från årets tävling. Missa inte det!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-05-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
nord emballage Övrigt Packaging Open – Golf with Friends Packnews.com Packnews.se

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK