...
CVC Capital Partners köper ÅR Packaging Group AB
”ÅR Packaging är en viktig aktör på den europeiska förpackningsmarknaden”, säger Peter Törnquist, CVC Nordic.
”CVC:s kompetens och resurser gör dem till en perfekt partner”, säger Haralds Schulz.

Investeringsbolaget CVC Capital Partners har tecknat ett bindande avtal att förvärva ÅR Packaging Group AB från nuvarande ägarna Ahlstrom Capital och Accent Equity.
ÅR Packaging, som bildades 2011 genom en fusion mellan A&R Carton och Flextrus, är ett av Europas ledande förpackningsföretag och har redovisat starka resultat de senaste åren. Företaget har idag 2.220 anställda i 17 anläggningar i nio länder och omsatte i fjol cirka 560 miljoner euro (cirka 5,2 miljarder kronor).


”Vi är inne på en spännande resa med stark utveckling och operativa framsteg och jag vill ta tillfället i akt att tacka Ahlström Capital och Accent Equity för deras stöd under de senaste åren. Vi är nu väl förberedda för nästa fas i vår utveckling och CVC:s kompetens, finansiella resurser och globala nätverk gör dem till en perfekt partner för att hjälpa oss att nå våra långsiktiga tillväxtambitioner”, säger Harald Schulz, koncernchef och VD i ÅR Packaging.

”ÅR Packaging är en viktig aktör på den europeiska förpackningsmarknaden med ett utmärkt ledningsgrupp, en stark produktportfölj och många strategiska kundrelationer . Vi tror att det finns stora möjligheter få verksamheten att växa såväl organiskt som genom förvärv och samtidigt fortsätta att sätta kunderna först. Vi ser fram emot att arbeta med ÅR Packaging ledningsgrupp och anställda för att uppnå deras framtidsvisioner”, säger Peter Törnquist, ordförande för CVC Nordic.

Inga ekonomiska villkor för affären har offentliggjorts. Slutförandet av transaktionen är villkorad av sedvanliga myndighetstillstånd.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-06-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ÅR Packaging förvärv Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK