...
Ardagh har utvecklat en ultralätt fiskkonservburk
Larsen Danish Seafood, som trots namnet är ett tyskt företag, är först med att använda den ultralätta fiskkonservburken från Ardagh.

Glas- och metallförpackningsproducenten Ardagh Group har utvecklat vad man säger är världens lättaste konservburk i metall för fiskprodukter.
Det är Ardaghs fabrik i Cuxhaven i norra Tyskland, där man tillverkar specialemballage i aluminium, som utvecklat och tillverkar den ultralätta aluburken för fiskkonserver.


Burken i fråga är till utseendet en konventionell, låg och rektangulär konservburk av den typ, som används till sardiner, musslor, sillinläggningar, etc. Det som skiljer den från andra burkar är den mycket tunna metallväggen, där Ardaghs specialister i Cuxhaven – med hjälp av företagets R&D center i franska Crosmieres –  kunnat få ner metalltjockleken till endast 0,170 millimeter, att jämföra med närmaste tunnväggiga konkurrentburk som mäter 0,215 millimeter.

Trots den minimala tjockleken har burken samma styrka och stabilitet som andra burkar – detta tack vare en sinnrik och strategisk inbyggnad av stabiliserande ”metallåsar” i burken.

Tillsammans med kunden – tyska Larsen Danish Seafood, som är först i Tyskland att använda den nya burken – utvecklade Ardaghs förpackningsingenjörer också en modifierad tillslutningsteknik för burken , vilket gör att den tunna ”burkkroppen”  klarar påfrestningarna, när burkens lock dras av med hjälp av en ”Easy Open”-dragring.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-06-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ardagh Förpackningsutveckling förslutning Konservburkar Metall metallemballage Metallförpackningar Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK