...
Hört på drupa: ”Nu är Metsä Board ett renodlat kartongföretag”
”Vi är i dag ett renodlat kartongföretaget”, sade Metsä Boards VD och koncernchef Mika Jouiko på bolagets presskonferens på drupa 2016.

Exempel på produkter inom mat- och dryckesservice, som tillverkas av Metsä Boards PE-belagda kartong.

Vid Metsä Bolards presskonferens på drupa i Düsseldorf lyfte bolagets VD och koncernchef Mika Joukio fram det faktum att man i dag är ett renodlat kartongföretag.
Vid kartongbruket i svenska Husum kommer Metsä Board under första halvan av 2017 att starta en ny extruderingsanläggning för PE-belagd kartong, men redan i dag kan Metsä Boards kartongkunder inom mat- och dryckesservice få kartong med polyetenbeläggning genom att Metsä Board erbjuder extern extrudering.


Metsä Board äri dag ett renodlat kartongföretag helt koncentrerat på tillverkning av kartong och vit liner av ren färskfiber och på drupa 2016 visar Metsä Board sina kartongprodukter, idealiska till förpackningar av konsumentprodukter, produkter i detaljhandeln liksom för livsmedel och matservice. Kartongmaterialet tillverkas av färskfiber, säljs globalt och bidrar till att skydda förpackningarnas innehåll och stärka deras varumärken. 

”För att stödja kundernas affärer kombinerar vi vårt material- och förpackningskunnande med senaste teknik. I november ifjol offentliggjordes beslutet om investeringen i en extruderingsanläggning vid vårt bruk i Husum. Vi har gjort klart med våra huvudleverantörer och projektet pågår. I Husum har vi också Europas allra modernaste falskartongmaskin, vilken togs i drift i början av året”, sade Mika Joukio, vid presskonferensen på drupa. 

Den nya extruderingsanläggningen tas i drift under första halvan av 2017 och kommer att ha en årskapacitet på 100.000 ton PE-belagd kartong. För närvarande är polyeten det vanligaste barriärmaterialet, för att skydda mot fukt och fett i livsmedelsförpackningar liksom i kartongprodukter för matservice. Metsä Board jobbar dock vidare för att hitta andra barriärlösningar inklusive biobaserade material. 

Metsä Boards produktfamilj Carta Dedica motsvarar kraven från marknaden för mat- och dryckservice genom att erbjuda ett alternativ baserat på förnybara färskfibrer. Produkterna är exempelvis idealiska för muggar, tallrikar och brickor. Innan den egna extruderingsanläggningen tas i drift kan kunderna ändå köpa PE-belagd kartong för applikationer inom matservice, då kartong från Metsä Board under tiden PE-beläggs hos externa konverterare.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-06-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
drupa färskfiberkartong foodservice Kartong Kartongförpackningar Kartongmaskin Metsä Board

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK