...
Hänt på drupa: Stor brand på mässområdet – 28 skadade
Bild från Sign & Print

En stor brand drabbade den 7 juni Messe Düsseldorf, där mässan drupa just nu pågår. Branden totalförstörde hall 18, som tjänat som förläggning för flyktingar. Tyska medier uppger att ca 28 personer - alla män - fördes till sjukhus, de flesta med lindrigare rökskadador. Sex personer ska ha anhållits, misstänkta för att ha med branden att göra.

För besökare på drupa såg det ut som att branden var i hallarna 8a och 8b, vilka ingår i drupa-mässan, men branden var alltså bakom dessa i hall 18. Denna hall har tidigare tjänstgjort som lager och inte som utställningshall, men har sedan en tid fått tjäna som flyktingförläggning för ensamkommande män.

282 flyktingar hade sin tillfälliga hemvist i den eldhärjade hallen och av dessa fanns cirka 130 på plats, när branden startade.


Räddningstjänsten var snabbt på plats, de hade nämligen tagit hand om ett mindre brandtillbud på själva mässan strax före denna brand, och därmed hade man nära. Enligt uppgifter i Westdeutsche Zeitung kunde verksamheten på drupa fortsätta som om inget hade hänt. Det var dock inte så lite dramatiskt för mässbesökarna, eftersom den våldsamma branden gav upphov till kraftig rökutveckling, som syntes över hela mässområdet.


BO WALLTEG

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2016-06-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
drupa

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK