...
Hänt på drupa: Mediaköket först i Norden med HP Indigo 20000
Ett glatt gäng från Visutech, Flextrus och Mediaköket på plats framför en HP Indigo 20000 på drupa. Mats Winde (fyra från höger) och Maud Rahm (trea från höger).

På drupa blev det klart att Helsingborgsbaserade Mediaköket, som nyss ingått ett samarbetsavtal med Flextrus i Lund (läs HÄR), blir först i Norden med att investera i den digitala tryckpressen HP Indigo 20000. Digitalpressen kommer att vara på plats fram mot senhösten i år.
Affären blev definitivt klar på drupa, där parterna skakade hand. Mediaköket investerar dessutom i avancerad efterbearbetningsutrustning. Det är med andra ord en större investering man gör.


Mediaköket har en gedigen kunskap om digitaltryck, redan år 2001 köpte man en Xeikon rullmaskin och för fyra år sedan investerade man i en HP WS 6600. Den nu aktuella investeringen är naturligtvis att se som en förlängning av det ganska tunga, strategiska avtal man träffat med Flextrus.

”Vårt syfte är att utveckla samarbetet med Mediaköket. De har stor kunskap om digitaltryck, vi har i princip ingen och då passar det här oss som hand i handsken”, kommenterar Maud Rahm, VD på Flextrus.

”Våra säljare kommer nu att jobba med att sälja in jobb till Mediaköket. Vi får mycket frågor kring digitaltryck och i och med att de nu satsar stenhårt, och det är viktigt att understryka att det är Mediaköket som investerar, inte vi, så kan vi faktiskt erbjuda denna tryckteknik till våra kunder”, fortsätter Maud Rahm.

”Den globala flexibla förpackningsmarknaden växer. Med ökande efterfrågan på kortare serier behövde vi en partner, som kunde garantera tillförlitlighet, kapacitet och kvalitet av förpackningar för att hjälpa våra kunder att stå ut på hyllan”, säger Mats Winde, CTO på Mediaköket.

”Vi är stolta över att vara den första att köpa en HP Indigo 20000 i Norden och vet att HP är den rätta digitala leverantören att hjälpa oss att driva denna digitala omvandling även på den flexibla sidan av förpackningar, så som vi varit med om att göra på etikettsidan genom vår HP WS 6600”, avslutar MatsWinde.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-06-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck Flextrus HP Indigo Mediaköket

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK