...
Hög kapacitet i Multivacs nya bandkammarmaskin
Den nya bandkammarmaskinen B 325 från Multivac är en utrymmessnål instegsmodell med hög kapacitet.

För främst livsmedelsförpackningar har Multivac utvecklat en ny bandkammarmaskin, som är av instegsmodell och är en av de snabbaste i sin klass.
Med den nya maskinen, som fått beteckningen B 325, utökar Multivac sitt program av bandkammarmaskiner. Den nya maskinen är främst avsedd för producenter, som vill prova automatiserad produktion med industriella förpackningar inom livsmedelssektorn.


Maskinen är utrymmessnål och har en kapacitet på upp till tre cykler per minut, vilket gör den till en av de snabbaste maskinerna i sin klass. Kammarstorleken är 1000 x 630 x 180 mm, vilket passar utmärkt för förpackning av färskt kött, korv-, skink- och ostprodukter. Kammaren kan matas från båda sidorna och på fram- och baksidan finns två insticksbara svetsbackar. För extra höga produkter finns kammarhöjder upp till 250 mm som tillval. 

B 325 är standardutrustad med dubbelsvets ovanifrån. Maskinen kan som alternativ utrustas med enkelsvets ovan- och underifrån för förpackning i aluminiumpåsar eller särskilt tjocka påsar. För enklare hantering kan svetsbackarna tas bort utan verktyg. 

Maskinen kan även förses med perforeringsutrustning, vilket gör det möjligt att manuellt dra av överskottsmaterial på påsarna. Alternativt används ett skärverktyg som automatiskt skär av och suger bort filmkanter. 

Enkel rengöring och smidig åtkomst vid service är andra viktiga egenskaper hos maskinen. Den uppfyller skyddsklass IP65 och kan integreras i en krympförpackningslinje med Multivacs krymp- och torkenheter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-06-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaskin Förpackningsmaskiner Livsmedelsförpackningar Multivac

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK