...
Erfaren VD och styrelseproffs vald till FTI:s nye ordförande
Mikael Hellberg, erfaren VD och styrelseproffs, är ny styrelseordförande i FTI.

Mikael Hellberg har valts till ny ordförande i FTI (Svenska Förpacknings- och Tidningsinsamlingen).
Mikael Hellberg har en gedigen erfarenhet i sin bakgrund som VD för Wasabröd, Pripps Bryggerier/Carlsberg Sverige, Alcro-Beckers och som nordisk chef för Procter & Gamble. Han är för närvarande aktiv i styrelserna för bl. a BillerudKorsnäs, Delicato bakverk och Fresks Group, och har även varit ordförande/ledamot i välkända verksamheter som Annas Pepparkakor, Björnkläder, Cederroth, Colorama, Wernersson Ost, Anticimex, m fl.


FTI ansvarar för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar på uppdrag av de företag/producenter, som sprider förpackningar och tidningar i Sverige. FTI finansieras av dessa företag och drivs helt utan vinstsyfte. Organisationsmässigt ägs FTI av fem olika materialbolag, vilka i sin tur ägs av branschorganisationer och företag. som tillverkar, säljer, fyller eller återvinner förpackningar och tidningar. I FTI:s styrelse finns VD:ar från flera av Sveriges största företag inom fyllare, dagligvaruhandel och skogsindustri.

”Den djupa förankring, breda erfarenhet och goda kunskap inom alla berörda områden, som FTI:s styrelse har, skapar en dynamik och goda förutsättningar att driva arbetet för en ökad återvinning, vilket är nödvändigt för att vi ska nå regeringens höjda återvinningsmål från år 2020”, säger nye ordföranden Mikael Hellberg i en kommentar till sin utnämning.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-06-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
FTI Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK