...
Vinetiketter som klarar av både kyla, is och vatten
UPM Raflatacs nya etikettmaterial är speciellt utvecklat för att klara kalla och fuktiga förhållanden.

Finska UPM Raflatac har utvecklat ett nytt självhäftande etikettmaterial som är extra motståndskraftigt mot såväl kyla som is och vatten. Materialet som finns i två kvaliteter – ”Ice” och ”Ice Premium” – är speciellt framtaget för den europeiska vinindustrin.

UPM Raflatac skriver i ett pressmeddelande att etiketter tillverkade i Ice eller Ice Premium behåller ursprungligt utseende och egenskaper även i sådana krävande kalla och våta miljöer som vinflaskor – speciellt sådana med vita och mousserande viner – ofta utsätts för.

Ice-etiketter tåler temperatursvängningar och varken lossnar eller blir ”rynkiga” vid förvaring i fuktiga kylrum eller nedsänkta i vinhinkar med is eller kallt vatten. Tryckegenskaperna hos Ice-materialen är dessutom sådana att påtryckta färger och lacker samt andra grafiska utsmyckningar som prägling, foliestansning, etc. förblir intakta även efter fyra timmar i en ishink.

”Etikettdesigners vill allt oftare skapa produkter med strukturerade ytor, som ger nya visuella och taktila upplevelser, men deras arbete är ju helt meningslöst, om etiketterna tappar färg och form, när de utsätts för fukt och kyla. Men med våra noggrant utformade och testade Ice-material får nu etikettleverantörerna möjlighet att förse sina vinkunders premiummärken med attraktiva etiketter, som tål kyla, is och vatten”, säger Jay Betton, chef för etikettlösningar inom affärsområdet livsmedel, vin & sprit hos UPM Raflatac.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-06-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar Etikett/Märkning Glas Glasförpackningar Raflatac UPM

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK